internet: http://twickel.hu/ | e-mail: info@twickel.hu
telefon: +36 70/978-7230
cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi Ferenc utca 132.
koordináták: 46.3174, 18.7473

Boraink

Baron von Twickel Pincészet bemutatása

Közeli szállások

 

Baron von Twickel Pincészet - Szekszárdi Zrt.

 

A gyökerek meghatározóak az ember életében. Régi nemesi családok, s azok leszármazottai érzik fontosnak, hogy visszatérjenek az ősi hazába. Ezek közé tartozik Báró Twickel György is.

Édesapja, az Észak-Rajnai Westfaliai származású Clemens Twickel báró családi elhatározásból Magyarországon befektetési lehetőséget keresett és talált 1993-ban. Ennek eredménye a mai Twickel Szőlőbirtok.

A család Magyarországhoz való kötődése nem véletlen, hiszen báró Twickel György édesanyja a régi nemesi családban született Zichy Mária Terézia grófnő. Magyarságtudatát, a magyar kultúrát, nyelvet a család őrizte, így vállalkozásuk könnyen helyet talált magának Szekszárdon, s örökösként fia, mint egyedüli tulajdonos működteti a Twickel Szőlőbirtok Kft-t.

A mintegy 200 hektárnyi szőlőterület Bátaszék és Görögszó határában található, ahol a borvidékre jellemző a vastag löszrétegek mellett homok, agyag, kőzúzalékos erdőtalaj adja a borok gazdag fűszereit, sokszínű aromáit, jellegzetes és harmonikus savait. A kiváló fekvésű lankákon a szőlő igazán jól érzi magát, csúcsminőség állítható elő, itt alacsony termésmennyiséggel dolgoznak a magas minőség érdekében. A meghatározó szekszárdi Kadarka és a fűszeres, zamatos Kékfrankos fajták mellett a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc, a Merlot, a Pinot Noir, a Portugieser és a különleges Syrah is kiemelt figyelmet kap a borászat munkája során.

Hol található a(z) Baron von Twickel Pincészet?

Útvonaltervezés innen: