internet: http://www.sarosdi.hu/ | e-mail: sarosdi@enternet.hu
telefon: +36 74/419-879
cím: 7100 Szekszárd, Présház utca 8.
koordináták: 46.3577, 18.6935

Boraink

Sárosdi Pince bemutatása

Közeli szállások

  • Belvárosi Mérey Luxus Apartman

    7100 Szekszárd, Mérey u. 3.1/3.

    Web: http://www.mereyapartman.hu/

    +36 30/9750-537

  • Gyógygödör Vendégház

    7100 Szekszárd, Csatári u. 70.

    Web: http://szallasszekszard.hu/

    +36 74/319-018

  • Hotel Zodiaco

    7100 Szekszárd, Szent László u. 19.

    Web: http://www.hotelzodiaco.hu

    +36 74/511-150; +36 74/511-140

  • Nádasdi Kemencés Fogadó

    7100 Szekszárd, Rákóczi utca 10.

    +36 30/9468-565; +36 70/2455-055

  • PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar Kollégiuma

    7100 Szekszárd, Mátyás Király u. 3.

    Web: http://www.igyk.pte.hu

    +36 74/528-349; 06-74-528-327

http://www.sarosdi.hu/galeria/1003/12.jpg

A családi vállalkozás lányvári területén Kékfrankos és Merlot, az Előhegyen rizlingszilváni, a Tót- völgyben kékfrankos és Cabernet Franc, a virág-hegyen az új telepítésű Cabernet Sauvignon, mind az éghajlati és talajadottságokat maximálisan kihasználó fajták.

A szekszárdi borászat igazi "műfaja" a vörösbor. A külföldön is népszerű testes szekszárdi vörösborok optimális savtartalmát a szőlőfajták természetes csersavtartalma, a hosszú, héjon történő erjesztés, és az optimális almasav bontás biztosítja.

A Sárosdi pince vörösborai között megtalálhatjuk a borvidék szinte teljes skáláját, a világos rubin kékfrankostól az élvezetes Merlot-on keresztül a harmonikus Cabernet Sauvignon-ig. Ma már szívesen fogyasztják cuvée borainkat. Üdítő, kellemes ízvilágú a Sárosdi pince szekszárdi Rizlingszilvánija, és Kékfrankos - Merlot - Pinot Noir Rose bora is. Ma már a szaksajtó is elismeri a mértékletes borfogyasztás egészségre gyakorolt hatását.

A megfelelő minőségű bor előállítása a borfogyasztás népszerűsítése, a szekszárdi borvidék hírnevének öregbítése a Sárosdi pince alapvető célja.

 

Hol található a(z) Sárosdi Pince?

Útvonaltervezés innen: